Minne voin rantautua veneelläni Helsingissä?

Syksyllä eräässä Facebook ryhmässä heräsi keskustelu siitä, minne Helsingissä voi rantautua veneellä. Keskustelussa todettiin että tällaista tietoa ei ole helposti saatavissa Helsingistä. Jossain toisessa keskustelussa taas kyseltiin minne voi lähetä veneellä pizzalle. Näiden parin herätteen perusteella tarkoituksenani on nyt kokeilla kerätä ja julkaista tietoa Helsingissä olevista rantautumispaikoista. Tervetuloa mukaan auttamaan!

Tavoitteena on siis kerätä laajsti tietoa satamista, laitureista ja muista paikoista joihin veneellä voi rantautua turvallisesti ja laillisesti. Voit osallistua hankkeeseen täyttämällä alla oleva lomake tietämistäsi rantautumispaikoista (yksi lomake/rantautumispaikka, voit vastata niin monta kertaa kun haluat).

Pienen kokeilun jälkeen päädyin laajahkon lomakkeen käyttöön, koska pelkkä paikkatieto ei vielä oikein kerro yksittäiselle veneilijälle onko jokin rantautumispaikka juuri hänelle sopiva. Lomakkeen täyttämisen olen kuitenkin pyrkinyt tekemään mahdollisimman helpoksi siten, että pakollisia kenttiä ovat vain rantautumispaikan nimi/kuvaus, luokittelu (rantautumispaikan luonne ja minkälaisille veneille sopii) sekä paikka kartalla. Muita lomakkeen tietoja saa sitten vapaasti lisätä.

Tulokset on tarkoitus julkaista opaskarttana, ensimmäinen versio (jossa hieman paikkoja jo mukana malliksi) löytyy täältä.  Hankkeen etenemisestä Dokk Facebook ja Twitter sivuilla.

Dokk pidättää oikeuden päättää mitkä ilmoitetut rantautumiskohteet julkaistaan.

Yksityisyyden suoja: Tarkennuksia ja lisäkysymyksiä varten kysyn myös sähköpostiosoittetta, sähköpostia ei julkaista.

HUOM: Joillain laitteilla kyselyn kartta ei näytä toimivan kunnolla. Siinä tapauksessa lisätkää vain sijaintieto lopun kommentteihin, kiitos!


Kysely alkaa tästä. Kiitos osallistumisestasi!

Rantautumispaikan tyyppi
VierassatamaYrityksen vierailulaituri (esim ravintola, kauppa, tms)Yleinen laituri, kylkikiinnitysYleinen laituri, peräkiinnitys (poiju tai tolpat)Yleinen laituri, muu kiinnitys (esim ankkuri)Rantapenger, kylkikiinnitysRantapenger, peräkiinnitysRantapenger, ankkuriRantautuminen vetämällä vene rannalle (esim hiekkaranta)VeneramppiMuu rantautumispaikka (tarkenna kyselyn lopussa olevaan kommenttikenttään)
 
Rantautumispaikka sopii (pakollinen kenttä, voit valita useamman vaihtoehdon):
Pienveneille (voidaan vetää maihin, kanootit, soutuveneet jne)Matalakulkuisille veneilleSyväkulkuisille veneille (purjeveneet, isot moottoriveneet)Suurille aluksille (purjealukset, huvijahdit)

Syvyys (rantautuvan veneen suurin mahdollinen syväys, max 5m, desimaalierotin ".")

Yöpymismahdollisuus
KylläEiEi tiedossa

Maksullinen
KylläEiEi tiedossa
Päivämaksu, €      :
Yöpymismaksu, €:

Omistaja/hallinoija (jos tiedossa)

Omistajan/hallinnoijan yhteystiedot (esim puhelin tai sposti)

Rantautumispaikkaan liittyvä web linkki

Merkitse rantautumispaikka kartalle
Ohje: Voit joko siirtää kartalla näkyvää "neulaa" tai käyttää osoitehakua joka toimii näin: 1) klikkaa suurennuslasia kartalla, 2) syötä avautuvaan hakukenttään rantautumispaikkaa lähellä oleva osoite, 3) siirrä "pinnia" mahdollisimman tarkkaan oikeaan paikkaan eli oikean laiturin tai rantautumispaikan kohdalle (valitse "Satellite" näkymä kohdistaaksesi "neula" mahd tarkkaan).

Kuvia rantautumispaikasta (jpeg tai png, max 20M tavua)


Kuvien käytön lupa:
Kuva(t) on minun ottama(t)Kuvat ovat jonkun muun ottamia (esim haettu verkosta)
Kuvat saa julkaistaKuvia ei saa julkaista

Lähialueen palvelut, korkeintaan 100m päässä rantautumispaikasta

Muuta