Miksi Dokk?

Håkan MDokk tarinaa

Monien kuukausien työ tuloksena Dokk.fi julkaistiin marraskuussa 2015. Sivusto ja palvelu eivät kuitenkaan vielä ole valmiita vaan kiivaan kehityksen kohteena. Nyt haluamme toivottaa kaikki veneilypalvelujen tarjoamisesta tai niistä nauttimisesta kiinnostuneet mukaan seuraamaan Dokkin kehitystä tämän blogin välityksellä. Olemme erittäin kiinnostuneita kuulemaan juuri sinun kommentit, kysymykset ja ehdotukset siitä millaiseksi palveluksi meidän tulisi Dokk kehittää. Tässä ensimmäisessä jutussa pyrin valottamaan miksi Dokk syntyi ja mihin sillä pyrimme!

Miksi Dokk?

Suomi tarjoaa ainutlaatuiset puitteet veneilylle. Lähes 200000 saarta ja yhtä monta järveä ovat jo sinänsä mahtava syy veneillä Suomessa. Kun tähän vielä lisätään kattava, yli 400 vierassataman palveluverkosto voisi kuvitella että Suomi olisi kaikenlaisten veneilypalveluiden luvattu maa. Todellisuus on kuitenkin karumpi. Koko Suomen vuokravenekanta mahtuisi helposti puolikkaaseen laituriin joita jo yhdessä Välimeren vuokravenesatamassa on kymmenittäin. Muiden veneilypalvelujen tarjonta on pientä ja palvelut suunnataan usein vain kotimaan markkinoille. On pikemminkin poikkeus kuin sääntö että veneilykokemuksen voi varata ja maksaa verkossa. Uskomme siksi vahvasti että tarve ja kysyntä veneilypalvelujen kehittämiselle ovat olemassa.

Suomessa on arvioiden mukaan noin 800000 venettä joista 180000 rekisteröityä. Lyhyen huippusesongin ulkopuolella (esimerkiksi elokuussa jolloin eteläinen Eurooppa viettää lomiaan) veneet viettävät suurimman osan ajastaan laiturissa. Miten olisi jos edes pientä osaa näistä veneistä voisi hyödyntää erilaisten veneilypalvelujen tarjoamiseen?

Toisaalta on hyvin ymmärrettävää että veneilypalvelujen tarjonta on rajallista. Veneilykausi on lyhyt eikä veneily siksi helposti tarjoa työtä ja toimeentuloa koko vuodeksi. Veneilyyn liittyy paljon sääntelyä ja tietoa säännöistä ja niiden tulkinnasta on usein hankala löytää. Mikä tahansa palvelu tarvitsee digiaikana tehokkaan verkkosivun, mahdollisuuden valita, tilata ja maksaa palvelu verkossa sekä myös tehokkaan markkinoinnin sosiaalisessa mediassa. Kaikkien näiden asioiden kuntoon laittaminen pienimuotoisen palvelun käynnistämiseksi on haastavaa.

Mitä jos löytyisi tapa jolla veneen omistaja tai venepalveluidean omaava henkilö voisi helposti käynnistää uuden palvelun, vaikka vain sivutoimena tai harrastuksena? Mitä jos joku taho olisi etukäteen selvittänyt kaikki palvelun käynnistämiseen liittyvät koukerot ja osaisi selkokielellä neuvoa mitä palvelun tarjoaminen kussakin tapauksessa edellyttäisi? Dokk haluaa olla se taho joka ratkaisee nämä ongelmat!

Tavoitteenamme on tehdä veneilypalvelujen tarjoaminen niin helpoksi ja vaivattomaksi että kuka tahansa voi siihen ryhtyä, eikä vaatimuksena ole edes veneen omistaminen! Miten tämä on mahdollista? Seuraavassa uutiskirjeessämme kerromme tarkemmin siitä miten Dokk toimii. Pysy siis kuulolla.

Kerro meille mielipiteesi!

Meidät tavoittaa helposti. Voit lähettää meille viestin tai tilata uutiskirjeemme Dokk aloitussivulla. Voit myös seurava meitä Twitterissä ja Facebookissa, katso tarkemmen tiedot heti tässä alla.

Tutustuitko jo Dokk palveluihin? Alla pari esimerkkiä joiden pohjalta voit ideoida omia palveluja.