Miten Puuveneosuuskunta toimii

Puuveneosuuskunnan puuveneen kippariksi pääset liittymällä Puuveneosuuskuntaan sekä maksamalla osuuskunnan vuosimaksun. Ensimmäisen kauden vuosimaksu sisältää myös Puuveneosuuskunnan jäsenosuuden maksun. Maksuilla rahoitamme veneiden hankinnan ja peruskunnostuksen, varustelun, laituripaikan, huollot, korjaukset, kunnossapidon, talvisäilytyksen kulut ja vakuutukset.

Puuveneosuuskunnan kippariksi pääsyn edellytyksenä on vuosimaksun lisäksi osoitettava asianmukainen taito ja kyky kipparoida valittua venettä meriteiden sääntöjen ja hyvän merimiestavan mukaisesti.

Puuveneosuuskunnan vuosimaksun maksaminen antaa valitsemasi veneen käyttöösi hinnaston mukaisena määränä päiviä ja viikonloppuja kauden aikana, ja jos päivät ovat peräkkäisiä, niin ensimmäisestä aamusta viimeiseen iltaan. Liittyessäsi Puuveneosuuskuntaan ja maksaessasi vuosimaksun voit tehdä vuosivaraukset tulevalle sopimuskaudelle etukäteen. Kausi alkaa kesäkuun alusta ja kestää syyskuun loppuun. Lisäpäiviä voit vuokrata online-kalenteristamme, joka toimii first come first served –periaatteella, mutta kuitenkin siten, että voit kalenterivuoden alusta lähtien varata max 3 maksullista lisäpäivää ja lisää lisäpäiviä voit varata korkeintaan kaksi viikkoa etukäteen varauspäivästä. Korkeintaan kaksi viikkoa etukäteen varauspäivästä voit myös varata ylemmän veneluokan veneen hinnaston mukaisella päivävuokrahinnalla, mikäli hallitset veneen turvallisen käytön.

Puuveneosuusmaksun lisäksi maksat veneen polttoaineen – palautathan veneen tankattuna – ja mahdolliset vuokrapäivien satamamaksut reittisi varrella. Refanutiin on tulossa sähköperämoottori eli polttoaineen käryjä ja perämoottorin pörinää ei tarvitse kuunnella.

Online-kalenterissamme voit vaihtaa tai perua varausaikoja. Vaihdot ja peruutukset ovat ilmaisia, kun teet ne ainakin kuukautta ennen varatusta päivästä. Vähintään 7 päivää ennen varausta tehdystä peruutuksesta hyvitämme 50% mahdollisesta päivävuokrasta. Seuraavan päivän pikavarauksen hinta on 50% hinnaston mukaisesta vuokrasta.

Veneilyturvallisuuden takia Puuveneosuuskunnan veneisiin saatetaan asentaa paikannin, jonka avulla Puuveneosuuskunnan työntekijät voivat tarvittaessa paikantaa veneen sijainnin. Laitetta ei saa kytkeä pois päältä. Toivomme että kipparina suostut jakamaan yhteystietosi muiden veneen osakkaiden kanssa, jotta esim. veneiden varauskalenterin muutokset saadaan nopeasti kaikkien tietoon.

Puuveneosuuskunta aikoo myös järjestää puuveneilyyn liittyviä tapahtumia ja sinulla on oikeus osallistua kaikkiin näihin tapahtumiin. Tapahtumista voidaan periä erillinen maksu. Olemme suunnittelemassa myös erillistä kipparikoulutusta.

Puuveneosuuskunta pidättää itsellään oikeuden muuttaa palvelun hinnoittelua, ei kuitenkaan jo solmittujen sopimusten osalta. Pidätämme myös oikeuden korvata Puuveneosuuskunnan vene vastaavalla veneellä, mikäli vene esimerkiksi joutuu joksikin aikaa telakalle. Osuuskunnan veneiden käyttöehdot ovat työn alla ja julkistetaan tällä sivustolla toukokuun aikana.

Kiinnostaako siis klassisen puuveneen kipparointi? Jos vastaat myöntävästi, niin ota meihin yhteyttä!

Suomen Puuveneosuuskunta

Y-tunnus: 2995649-5
[email protected]

Yhteistyössä:

Dokk Suomen Puuveneilijät ry