Palveluntarjoajan vakuutukset nyt helposti OP Vakuutuksesta

Håkan MTietoa Dokkista

Kaupallisten veneilypalvelujen tarjoaja tarvitsee vähintään asiakkaiden vahingot kattavan vastuuvakuutuksen. Sen lisäksi useimpia varmaan kiinnostaa toimintaan soveltuva venevakuutus. Nyt palveluntarjoajan vakuutukset saa helposti kuntoon OP Vakuutuksesta!

OP Vakuutus ja Dokk ovat juuri allekirjoittaneet sopimuksen markkinointiyhteistyöstä. Sen tuloksena OP Vakuutus on räätälöinyt Dokk palveluntarjoajille sekä vastuuvakuutuksen että venevakuutuksen. Vakuutukset on räätälöity nimenomaan pienimuotoista veneilypalvelujen tarjontaa silmällä pitäen.

Vastuuvakuutus

Tärkein palveluntarjoajan vakuutus on siis toiminnan vastuuvakuutus. Voimassa oleva vastuuvakuutus on edellytys silleä että Dokk sivuston kautta voi tarjota veneilypalveluja. Vastuuvakuutus kattaa vahingot jotka syntyvät jos  toiminnassa tai palvelussa on ollut jokin virhe tai laiminlyönti, joka on aiheuttanut vahinkoa asiakkaalle. Vakuutus ei siis kata mitä tahansa palvelun aikana tapahtuneita vahinkoja vaan ainostaan sellaisia joista palveluntarjoajan voidaan katsoa olevan vastuussa.

Vastuuvakuutus kattaa merellä tapahtuvat vahingot joita vastaavat vakuutukset eivät normaalisti kata. Lisäksi vakuutuksen piiriin kuuluvat myös ruokatarjoilusta johtuvat vahingot. Vakuutuksen hinnoittelu on hyvin yksinkertainen ja perustuu palveluntarjoajan myyntiin. Jos vuosimyynti jää allle 5000€ on vakuutuksen hinta on 85€/vuosi ja jos myynti on 5000 – 10000€ on vakuutuksen hinta 95€. Laajemman toiminnan vakuutukset erillisen tarjouksen perusteella.

Venevakuutus

Toinen palveluntarjoajan tärkeä vakuutus on kaupallisen käytön kattava venevakuutus. Jos Dokk palvelua tarjotaan huviveneellä, on veneelle yleensä otettuna venevakuutus. Huviveneen venevakuutus ei kuitenkaan kata vahinkoja jotka sattuvat kaupallisen toiminnan yhteydessä. Tätä varten tarvittaan yleensä ns. “charterlisä” eli lisävakuutus, joka kattaa myös kaupallisen toiminnan aikana tapahtuneet vahingot. Charterlisä voidaan ottaa ainostaan tavallisen venevakuutuksen “päälle” eli se otetaan siitä vakuutusyhtiöstä jossa vene muutenkin on vakuutettuna.

Useimmissa vakuutusyhtiöissä charterlisän haasteena on että se pitää ottaa koko vuodeksi. Tällöin vakuutusmaksu nousee suureksi jos venettä käytetään vain pienen osan vuodesta kaupalliseen toimintaan. Dokkin ja OP Vakuutuksen yhdessä kehittämä ratkaisu tähän on, että Dokk palvelujen tarjoamiseen saa OP Vakuutuksesta charterlisän lyhyimmillään kahdeksi viikoksi. Näin palveluntarjoaja voi helposti sopeuttaa venevakuutuksen kustannukset toiminnan laajuuteen.

Miten hankin vakuutuksen?

Vakuutukset saat helpointen kuntoon kirjatumalla Dokk sivustolle (kirjaudu täällä: dokk.fi/serviceprovider-login, jos et vielä ole jäsen niin rekisteröidy ensin jäseneksi täällä: dokk.fi/register)  ja lähettämällä sivuston kautta vakuutuskyselyn OP Vakuutukseen. Kysely ohjautuu automaattisesti OP Vakuutuksessa oikealle henkilölle joka sitten ottaa yhteyttä katjotoimenpiteitä varten. Tarkemmat tiedot vakuutusten ehdoista sekä vakuutuskyselyyn käytettävä lomake löytyvät kirjautuneilla jäsenillä omaDokk valikosta kohdasta “Kaupallisten veneilpalvelujen vakuutukset”.