Viisi syytä vuokrata vene kipparilla Suomessa

Håkan MNauti veneilystä

Charter with skipper in Finland

Jos mieli tekee vesille niin oman veneen lisäksi vaihtoehtona on myös veneen vuokraaminen. Vuokraaminen vuorostaan onnistuu joko kipparin kera tai ilman (englanniksi käytetään tästä aika kuvaavaa termia “bare boat”). Vaikka suomessa on todella paljon veneitä, kasvaa myös kiinnostus vuokrata vene ja yhä useampi haluaa vuokrata veneen mukana osaavan kipparin. Tässä 5 hyvää syytä vuokrata vene kipparin kanssa, myös Suomessa.

Kipparin kanssa veneily onnistuu ilman aikaisempaa kokemusta

Kiinnostaako veneily mutta sinulta puuttuu aikaisempi kokemus? Veneen vuokraaminen kipparin kanssa on silloin mitä paras vaihtoehto. Purjehtiminen (tai moottoriveneellä ajaminen) ovat silloin kipparin vastuulla. Asiakkaana voi valita haluatko osallistua purjehtimiseen tai navigointiin vai haluatko vain nauttia maisemista ja merellä olosta.

Kippari opettaa ja neuvoo

Olet ehkä jo veneillyt jonkin verran mutta haluaisit kehittyä lisää? Kippari on kokenut ja asiansa osaava veneilijä joka mielellään neuvoo ja opastaa. Kun vuokraat veneen kipparin kera et ole kurssilla. Kipparin johdolla sinä voit kehittää juuri niitä veneilytaitoja, jotka sinua kiinnostavat, ei niitä jotka löytyvät jostain tutkintovaatimuksista.

Kippari on sinun paikallisoppaasi

Kipparilla on kokemusta niistä paikoista joissa veneilette. Oli sitten kyse mielenkiintoisista nähtävyyksistä tai paikallisista merkkihenkilöistä, kipparilla on varmaan muutama hyvä juttu varastossa. Ja kipparilla on varmaan tiedossa muutama erinomainen mansikkapaikka jonne mielellään vie sinut.

Kipparin kanssa loma alkaa kun astut veneeseen

Kippari on huolehtinut kaiken valmiiksi ennen kuin astut veneeseen. Sinun ei tarvitse koluta venettä tehdäksesi vastaanottotarkistusta,  ei varmistaa että tankit ovat täynnä (tai tyhjiä), ei miettiä varusteiden kuntoa. Senkun viet omat varusteesi kajuuttaan ja lomasi voi alkaa!

 Welcome aboard Dokk

Kipparin kanssa voit keskittyä muuhun

Oletko kutsumassa yrityksesi asiakkaita tai yhteistyökumppaneita Suomeen ja haluaisit tutustuttaa heidät Suomen ainutlaatuiseen saaristoon? Vai haluatko järjestää tapahtuman tiimillesi merellä? Veneily on mitä paras tapa luoda ja syventää yrityskontakteja. Merellä muut asiat tuuppaavat unohtumaan ja osallistujat voivat keskittyä yhdessä tekemiseen ja kokemiseen. Jos sinulla on veneessä vuokrakippari voit itse keskittyä isännöimään tai rakentamaan tiimiä ja tekemään juuri sitä mikä sinulle on tärkeää. Kippari varmistaa että veneily on turvallista ja nautittavaa ja sinä voit keskittyä omaan rooliisi.