Tall Ships Race Turku – Purjeiden paraati s/y Henrikan kyydissä

Myyjä: Kupittaan Henrikinpojat

Alkaen: 115,00  /aikuinen, lapset 60€

Koe upea purjeiden paraati s/y Henrikan kyydissä! Tällä kertaa sinun ei tarvitse jäädä ihaileman aluksia vain rannalta, sillä s/y Henrika tarjoaa 12 hengelle mahdollisuuden osallistua aluksen kyydissä paraatiin mereltä käsin. Ruissalon ja Hirvensalon rannoille odotetaan kerääntyvän tuhansia ihmisiä seuraamaan, kun ainutlaatuiset suuret purjelaivat jättävät Turun ja suuntaavat kohti Liettuan Klaipedaa. Vuonna 2003 myös koko Airisto täyttyi tapahtumaa seuraavista veneistä. Purjeiden paraati on tapahtuma joka jää varmasti kaikkien mieleen ja muistoihin!

Alusten lähtö Aurajoesta tapahtuu porrastetusti noin 4-5 aluksen ryhmissä. Jokaisen ryhmän johtajana on yksi iso A- tai B-luokan alus jota pienemmät seuraavat. Viime kerralla Henrikan ryhmän johtoaluksena toimi silloinen maailman suurin purjelaiva, nelimastoparkki Sedov. Päivän aikana ehdit myös kyselemään aluksen miehistöltä enemmän tapahtumasta ja saatat kuulla, mitä kaikkea mielenkiintoista aikaisempina vuosina on kilpailuissa tapahtunut!

Lähtö tapahtuu Aurajoesta, paikasta joka selviää myöhemmin kun alus on saapunut Turkuun ja saanut oman paikkansa tapahtuman ajaksi. Paluu paraatin jälkeen tapahtuu Nauvon vierasvenesatamaan, josta paluu tapahtuu omatoimisesti, esimerkiksi bussilla. Henrika jatkaa tästä tapahtuman kilpailuosuudelle Liettuan Klaipedaan. Päivän aikana tarjoillaan ruoka, ja kahvia sekä teetä on tarjolla tietysti koko ajan.

Ohjeita osallistujille

Purjeiden paraati on sunnuntaina, 23.7.2017. Tarkan lähtöajan ja paikan ilmoitamme muutamaa päivää ennen lähtöä kun Henrikan laituripaikka Aurajoessa tapahtuman aikana ja Purjeiden Paraantin lähdön aikataulu ovat tiedossamme. Arvioitu lähtöaika Aurajoesta noin kello 9-11.

Paluu Nauvosta

s/y Henrika saapuu Nauvoon niin että vieraat ehtivät kello 18:55 Nauvosta lähtevään linja-autovuroon 902.  Perilllä Turussa linja-auto on noin 20:15.

Vihje: Jos haluat viettää illan Nauvossa, löytyi vielä 14.7 vapaita huoneita mm. hotelli Villa Bankenista.

Pukeutuminen

Merellä pukeudutaan aina sään mukaan, muista siis tarkistaa sääennuste. Tarvitset lämpimät ja tuulen pitävät vaatteet, aurinkolasit, auringolta suojaavan päähineen sekä tukevat kengät joissa liukumaton pohja.

s/y Henrika

Tietoa s/y Henrikasta

Venetyyppi ketsi
Pituus 18,3 m
Leveys 5,0 m
Syväys 2,4 m
Paino noin 30 t
Runkomateriaali teräs
Isomaston korkeus 24,5 m
Purjepinta-ala 270 m2

Henrikan sisätilat

Henrikan sisätilat

Henrika ohjaus- ja navigointihytti

Navigointi- ja ohjaushytti